Fan side
 
 

Ingredienser

1 stor el. 2 mindre rensede pighvad eller slethvar
1 spsk fennikelfrø
1 spsk groft salt
1 bundt persille
1-3 citroner

Pighvar med fennikel

Her under den aktuelle strejke blandt sygeplejesker har de stakkels sygeplejesker brug for fisk!

Det har resulteret i at Pia er kommet hjem med frisk fisk hver fredag i ugevis - sikken en fest vi har haft med jomfruhummer, laksesider, rødspætter - og ikke mindst den pighvar, som har denne opskrifts fokus.

I dag var jeg selv med forbi fiskemanden for at hente fisk og her gik snakken om hvad man skulle gøre med den herlige fisk. Det fik mig til at anbefale denne opskrift på Pighvar med fennikel i ovnen.

Med denne opskrift sender vi vores fulde støtte til de hårdt arbejdende sygeplejesker, der yder en stor indsats med os svagelige borgere!


Sådan gør du:

Start med at tænde din ovn på 200 gr.

Du skal bruge hele den rensede fisk i retten - med hoved og hale og det hele - det giver en dejlig autentisk oplevelse.

Stød fennikelfrø og salt i din morder - hvis du ikke har sådan en må du se at få anskaffet dig en!
Skyl den hele fisk under rindende koldt vand og dup den tør med køkkenrulle.

Gnid nu fennikel/salt blandingen ind i fisken på begge sider - og indvendigt.

Tag en passende bradepande og læg en bund af persille med stilk og det hele.

Læg fisken på persillebunden, tilsæt lidt vand og hæld olien over fisken.

Læg en række af skivede citroner ned langs ryggen på fisken og sæt den i den varme ovn i 15-20 minutter for små fisk - og måske op til 40 minutter, hvis du har fået fingre i en stor fisk på 3-4 kilo - jo pighvar kan blive MEGET store.

Servér fisken i bradepanden og lad gæsterne selv pille den fantastiske kød af fisken. Servér med nye kartofter kogt med salt og dild.

TIPS: Du kan evt servere Jakobs efterårssalat til.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk