Fan side
 
 

Ingredienser

12 modne tomater
Frisk basilikum
4 fed hvidlg
12 friske laurbrblade
12 forrslg
2 dl basamico
2 spsk olivenolie

Langtidsbagte tomater

Disse herlige langtidsbagte tomater er super lkre til grillet mad i haven en lun sommer aften. Det kan mske umiddelbart virke lidt voldsomt med al den balsaminco eddike, men tro mig - tomaterne smager fantastisk. Tomaternes sdme kommer nr de bages i lang tid og indgr i herlig forening med eddiken og giver din mad er ordenligt spark af saft og kraft.

Forbered 2-3 tomater pr. person


Sådan gør du:

4 - 6 personer

Skr en kryds i hver tomat i toppen - alts modsat stilkenden.
Stil dem i en passende bradepande p stilkenden.

Rens forrslg, lg dem p et spkbrt, drys lidt groft salt over og knus lgene let med den flade side af en kkkenkniv. P den mde fr du bnet op for en gode smag.

Lg forrslgene i bradepanden - sno dem ud og ind i mellem tomaterne.

Pil hvidlget og skr dem i tynde skiver og lg dem ned til tomaterne sammen med itureven basilikum.

Pres et laurbrblad ned i revnen, som du lavede i toppen af tomaterne.

Tilst balsamico eddiken til bradepanden, hld olivenolie og evt en anelse sukker over tomaterne, drys med groft salt og peber og stil i den formvarmede ovn i 1-2 timer ved 100 gr. til de er godt mre.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk