Figentærte

Ingredienser

dej: 125 g. smør
100 g. sukker
lidt salt
250 g. mel
korn fra vaniliestang
skal af revet citron
2 æggeblommer

Creme: 285 g. smuttede mandler
50 g. med
250 g. usaltet smør
250 g. sukker
2 æg
korn af vaniliestang
1 spsk Grappa
15 hele friske figner
30 g. sukker
frisk timian
revet appelsinskal

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Figentærte

Jeg fik pludselig kontakt gennem Facebook med Lizzie, som nu bor på Kreta i Grækenland.
Lizzie efterspurte en ret hvori indgå friske figner. Lizzie fortæller nemlig at hun har tonsvis af friske modne figner lige uden for døren i sit hjem - tænk at have den luksus at kunne plukke helt friske solmodne figner!

Har man først smagt en helt frisk moden figen glemmer man det aldrig - husk det når du kommer til syden næste gang. Denne tærte er helt fantastisk - de friske modne figner giver dig en helt ny oplevelse af tærte-himmel!

Sådan gør du:

4 - 6 personer
Start med dejen. Smør, mel og salt piskes sammen og nu tilsættes mel, vanilie, citronskal og æggeblommer ind i dejen. Tilsæt lidt mælk og slå dejen hurtigt sammen. Lad være med at ælte for meget - så bliver dejen ikke god når den kommer i den varme ovn.

Pak dejen ind i film og lad den hvile koldt i 1 time.

Pak nu dejen ud, smør din bedste tærteform og fordel dejen i bunden. Skær overflødig dej af kanterne. Bag nu dejen i 10-12 minutter i 180 gr. til den er let gylden.

Blend 250 gr. af mandlerne i en foodprocesser til en grov mel og bland med mel i en skål. Pisk smør og sukker cremet og hæld over i skålen. tilsæt æg, vanilje og Grappa og rør godt sammen. Ind i køleskabet med den i ½ times tid.

Fjern stilken af figner, skær et kryds i toppen og pres fignerne lidt så lidt af indholdet kommer til syne.

Fordel den kolde creme jævnt over tærkebunden og stil figner i cremen. Lav et hurtigt opkog af vand og sukker og hæld siruppen over fignerne. Hak mandler groft og hæld over fignerne sammen med timian og revet appelsinskal.

Bag tærten i ca. 40 minutter - eller indtil cremen er gylden og fast på toppen, men stadigvæk blød inden i.

Servér med kold creme fraiche - eller mascapone.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk