Fan side
 
 

Ingredienser

dej: 125 g. smr
100 g. sukker
lidt salt
250 g. mel
korn fra vaniliestang
skal af revet citron
2 ggeblommer

Creme: 285 g. smuttede mandler
50 g. med
250 g. usaltet smr
250 g. sukker
2 g
korn af vaniliestang
1 spsk Grappa
15 hele friske figner
30 g. sukker
frisk timian
revet appelsinskal

Figentrte

Jeg fik pludselig kontakt gennem Facebook med Lizzie, som nu bor p Kreta i Grkenland.
Lizzie efterspurte en ret hvori indg friske figner. Lizzie fortller nemlig at hun har tonsvis af friske modne figner lige uden for dren i sit hjem - tnk at have den luksus at kunne plukke helt friske solmodne figner!

Har man frst smagt en helt frisk moden figen glemmer man det aldrig - husk det nr du kommer til syden nste gang. Denne trte er helt fantastisk - de friske modne figner giver dig en helt ny oplevelse af trte-himmel!


Sådan gør du:

4 - 6 personer
Start med dejen. Smr, mel og salt piskes sammen og nu tilsttes mel, vanilie, citronskal og ggeblommer ind i dejen. Tilst lidt mlk og sl dejen hurtigt sammen. Lad vre med at lte for meget - s bliver dejen ikke god nr den kommer i den varme ovn.

Pak dejen ind i film og lad den hvile koldt i 1 time.

Pak nu dejen ud, smr din bedste trteform og fordel dejen i bunden. Skr overfldig dej af kanterne. Bag nu dejen i 10-12 minutter i 180 gr. til den er let gylden.

Blend 250 gr. af mandlerne i en foodprocesser til en grov mel og bland med mel i en skl. Pisk smr og sukker cremet og hld over i sklen. tilst g, vanilje og Grappa og rr godt sammen. Ind i kleskabet med den i times tid.

Fjern stilken af figner, skr et kryds i toppen og pres fignerne lidt s lidt af indholdet kommer til syne.

Fordel den kolde creme jvnt over trkebunden og stil figner i cremen. Lav et hurtigt opkog af vand og sukker og hld siruppen over fignerne. Hak mandler groft og hld over fignerne sammen med timian og revet appelsinskal.

Bag trten i ca. 40 minutter - eller indtil cremen er gylden og fast p toppen, men stadigvk bld inden i.

Servr med kold creme fraiche - eller mascapone.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk