Fan side
 
 

Ingredienser

400 gr. sukker
5 dl æblecidereddike ell. anden god eddike

Gastrik - smagsforstærker

En gastrik er en fantastisk smagsforst√¶rker fra det franske k√łkken.

Når man står midt i suppedasen, gryder koger, gæsterne er på trapperne ... og din sovs mangler lige det sidste for at få den runde og fyldige smagsoplevelse.

Hvad g√łr man? Man tilf√łjer en lille smule Gastrik til sovsen. Gatrik er en hjemmelavet sirup, som du fremstiller af √¶blecidereddike - eller en anden god eddike og sukker.

H√¶ld den f√¶rdige gastrik p√• et gammelt syltet√łjsglas. Det kan opbevares for evigt og er altid klar n√•r du skal bruge det.

Med Gatrik samler din sovs sig og får fantastiske smagsoplevelser frem i en ellers lidt kedelig sovs.

Du kan også anvende Gastrik i simre gryderetter - for ikke at tale om julemaden, som får et ordenligt skub bag i med en smule Gastrik.


Sådan gør du:

Smagsforstærker

Smelt sukkeret langsomt i en gryde og tilsæt eddiken.
Kog blandingen sammen til en tyk sirup - pas på ikke at koge den for længe. Det kommer der en hård klump ud af, som du ikke kan bruge til noget.

Du skal sikre dig at din Gastrik har en balanceret smag mellem syrligt og s√łdt - smag til indtil den er der.

H√¶ld sirupen p√• et rent syltet√łjsglas og du er klar.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk