Fan side
 
 

Ingredienser

400 gr. sukker
5 dl blecidereddike ell. anden god eddike

Gastrik - smagsforstrker

En gastrik er en fantastisk smagsforstrker fra det franske kkken.

Nr man str midt i suppedasen, gryder koger, gsterne er p trapperne ... og din sovs mangler lige det sidste for at f den runde og fyldige smagsoplevelse.

Hvad gr man? Man tilfjer en lille smule Gastrik til sovsen. Gatrik er en hjemmelavet sirup, som du fremstiller af blecidereddike - eller en anden god eddike og sukker.

Hld den frdige gastrik p et gammelt syltetjsglas. Det kan opbevares for evigt og er altid klar nr du skal bruge det.

Med Gatrik samler din sovs sig og fr fantastiske smagsoplevelser frem i en ellers lidt kedelig sovs.

Du kan ogs anvende Gastrik i simre gryderetter - for ikke at tale om julemaden, som fr et ordenligt skub bag i med en smule Gastrik.


Sådan gør du:

Smagsforstrker

Smelt sukkeret langsomt i en gryde og tilst eddiken.
Kog blandingen sammen til en tyk sirup - pas p ikke at koge den for lnge. Det kommer der en hrd klump ud af, som du ikke kan bruge til noget.

Du skal sikre dig at din Gastrik har en balanceret smag mellem syrligt og sdt - smag til indtil den er der.

Hld sirupen p et rent syltetjsglas og du er klar.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk