Gastrik - smagsforstærker

Ingredienser

400 gr. sukker
5 dl æblecidereddike ell. anden god eddike

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Gastrik - smagsforstærker

En gastrik er en fantastisk smagsforstærker fra det franske køkken.

Når man står midt i suppedasen, gryder koger, gæsterne er på trapperne ... og din sovs mangler lige det sidste for at få den runde og fyldige smagsoplevelse.

Hvad gør man? Man tilføjer en lille smule Gastrik til sovsen. Gatrik er en hjemmelavet sirup, som du fremstiller af æblecidereddike - eller en anden god eddike og sukker.

Hæld den færdige gastrik på et gammelt syltetøjsglas. Det kan opbevares for evigt og er altid klar når du skal bruge det.

Med Gatrik samler din sovs sig og får fantastiske smagsoplevelser frem i en ellers lidt kedelig sovs.

Du kan også anvende Gastrik i simre gryderetter - for ikke at tale om julemaden, som får et ordenligt skub bag i med en smule Gastrik.

Sådan gør du:

Smagsforstærker

Smelt sukkeret langsomt i en gryde og tilsæt eddiken.
Kog blandingen sammen til en tyk sirup - pas på ikke at koge den for længe. Det kommer der en hård klump ud af, som du ikke kan bruge til noget.

Du skal sikre dig at din Gastrik har en balanceret smag mellem syrligt og sødt - smag til indtil den er der.

Hæld sirupen på et rent syltetøjsglas og du er klar.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk