Fan side
 
 

Ingredienser

1 and 30 grnne oliven
1spk mel brug s meget at fedtet er opsuget
saft af 1 citron
1 dl bouillon
1 dl tr hvidvin
1 bouquet garni (2 kviste timian, 1-2 laurbrblade, 1-4 stilke bladselleri)
salt, peber

Olivenand

Hvorfor Olivenand? Jeg er af den mening, at and ikke kun skal nydes til Mortens aften og til jul, men derimod er en fantastisk spise ret rundt. Kombinationen af and, oliven, hvidvin og krydderurterne giver en helstbt smagsoplevelse, man sent vil glemme.

Jeg plejer gerne at servere retten sammen med en uspecificeret gang kartofler. Retten kan alt afhngigt af anden hurtigt blive en fed omgang, derfor ville det mske vre en god id at dyppe lidt kulr i andefedtet, hvor man herefter hurtigt kan lokalisere fedtet og skumme det af.

Retten er en forholdsvis nem og hurtig mde at lave and p, og kdet bliver fantastisk mrt og dejligt af at simre i sovsen.


Sådan gør du:

4 - 6 personer

Tr anden indvendig med en klud og gnid den med salt, peber, citronsaft indvendig. Stil den i ovnen 30 min. ved 200 C. den m ikke brune Tag den op af bradepanden.

Hld fedtet op i en stor gryde og lav sovsen (melet, vsken, suppeterning, garnien)

Skr anden ud og lg den i gryden og lad det smsnurre til anden er mr (ca 30 min.)

Tilst oliven de sidste 5-10 min. Det er nemmere at anvende andebryst/andelr i stedet for en hel and, der bruger jeg 2-3 andebryst og 1-2 lr til portionen = 1 and, afhngig af hvad jeg kan f p bud, men 3 prs til 2 bryst er ok, som omregningsfaktor.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk