2 auberginer
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
2 dl rasp
2 dl frisk revet parmesat ost
1-2 ds hele flåede tomater
salt & peber
Denne græske ret passer perfekt til de græske aftener, hvor du har rørt Tzasiki og skal grille dine spyd med diverse lækkerier.
Der er noget ærligt med auberginer - de er ret kedelige alene, men så snart man sammensætter aubergiber med andre ingredienser åbner der sig overraskende lækkerier.
Du kan f.eks. servere rettet til Marineret lam på grillen.
Skær auberginerne på tværs i 1 cm tykke skiver. Salt skiverne og lade dem dræne væske af i ½ time.
Kog skiverne sagte i rigeligt vand i ca. 5 minutter. Tag dem op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.
Riv citronskallen fint og bland med rask, presset hvidløg og revet ost.
Smør et ildfast fad og fordel aubergibe skiverne i bundet. Hæld de drænede tomater over og hæld lidt olivenolie over.
Drys rasp blandingen på toppen og bag retten i ca. 20 minutter ved 200 gr.
Server straks.