1 udbenet lammekølle
Rosmarin
saft af 1 citron
3 fed hvidløg, 2 tsk korianderfrø
Frisk persille
olivenolie
salt og peber
Sommer og sol - det, vi alle ser frem til og glæder os til.
I stedet for kun at smide de sædvanlige grill pølser på havegrillen skulle du hellere gøre lidt ud at det.
I denne opskrift marinerer vi en udbenet lammekølle, forbager den i ovnen og ender med at grille den få fuld styrke på havegrillen.
Det handler om at få det store stykke kød mørt indvendigt og stegt udvendigt.
Server f.eks. med Græske aubergiver, bagt i ovn med tomat
Lav en marinade i din morter - smid citronsaft, knust hvidlæg, krydderurter, korianderfrø og bland/stød med olivenolie og salt og peber.
Læg kødet på et stort stykke sølvpapir og masér mariaden godt ind i kødet.
Pak kødet grundigt ind i mere sølvpapir og bag stegen i oven max ½-1 time alt efter størrelse - nu er der heldigvis tid til et hurtigt glas god rødvin...
Tænd nu godt op i din grill så den er meget varm.
Efter en tur i ovnen river du kødet over i mindre stykker og nu er du klar til at grillstege kødstykkerne på den varme grill. Brug den resterende marinade til at pensle med under vejs.
Skær kødet ud i passende stykker og servér med herligt sommer tilbehør til.