500 gr frisk grønkål, gerne på stokken
5-6 Belle de Boskoop æbler
Mormordressing
salt & peber
En skøn enkel salat, som f.eks. passer godt til den fede julemad. Du kan også servere salaten til andre vinterretter.
Find opskriften på Mormordressing her.
Skyl grønkålen grundigt i koldt og riv bladene af stænglerne. Riv bladende i mindre stykker eller hak groft.
Fjern kærnehuset fra æblerne, men behold skrællen på. Skær i mindre stykker.
Vend æbleskiverne i lidt citron saft for at undgå at de bliver brune.
Saml alle ingredienserne til Mormordressingen og vend grønkål og æble i dressingen.
Tip: Hvis grønkålen ikke er helt sprød kan du med held lægge det en stor skål med isvand i ½ times tid. Det kolde vand får cellerne i grønkålen til at trække sig sammen så kålen opnår sin forgangne sprødhed.