3 dl god italiensk olivenolie
4 artiskokker, befriet for stilk, top og de yderske grove blade
1 økologisk citron, revet skal af 8-10 kviste timian
8 fed hvidløg
4 skalotteløg, pillede
Disse herlige artiskokker er inspireret af det italienske køkken. Artiskok er jo en tidsel fra middelhavsområdet. Da jeg var barn og var på camping ferie i Frankrig med mormor og morfar fik vi tit artiskokker, der var kogte. Så sad man ved bordet og trak bladene af og skrabede den tykke ende af blade af. Selve hjertet brugte vi ikke til noget.
Her er det omvendt - bladene bruger vi ikke - men derimod der dejlige artiskok hjerter.
Servér dem til italiensk mad, f.eks. Italiensk inspireret kamsteg, eller som fyld på pizza.
4 personer
Varm olien op og steg/kog artiskokkerne gyldne heri. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre til artiskommerne er møre, det tager 5-10 min afhængig af størrelse.
Mærk efter med en kniv - når den slipper let er de færdige.