Fan side
 
 

Ingredienser

4 laksebøffer med skind
0,5 liter hønsefond
200 gr friske ærter
200 gr fennikel
200 gr grønne bønner
Frisk basilikum
Frisk mynte
Olivenolie
Smør
Aioli

Laks med frisk sommergrnt og aioli

Der er intet som et stykke sprødstegt laks. Her serveret med frisk sommergrønt og friske krydderurter kogt i en skøn hønsefond.

Du kan bruge lige de sommergrøntsager du har lyst til - her bruger jeg friske ærter, fennikel og grønne bønner. Du kan også bruge fx hestebønner, små mini-gulerødder eller noget andet.

Fælles for det hele er, at grøntsagerne koges netop møre i den skønne hønsefond. 

Servér retten med en skøn Aioli - se opskriften på aioli her.


Sådan gør du:

Skær fennikel ud i mundrette stykker og kog dem i hønsefond i en gryde i max fire minutter. Tilsæt de grønne bønner og kog med i max et minut. Tilsæt ærter og lad dem koge med i 1/2 minut.

Smag din suppe til med salt og peber og evt lidt olivenolie. Tilsæt de friske krydderurter kort før servering.

Steg din laksebøf i smør et par minutter på skindsiden. Vend bøffen og steg videre i kort tid på den anden side. Laksen må ikke få for meget, den må gerne være nærmest lidt rå i midten. Derved sikrer du dig at den er saftig.

Servering:

Hæld suppen med grønt op i dybe tallerkener, læg laksen på toppen og hæld lidt aioli over laksen.

Servér straks.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerd - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk