Fan side
 
 

Ingredienser

5 spsk olie
6 kardemommekapsler
6 nelliker
6 peberkorn
1 stang kanel
750 g lammeklle i tern
3 hakkede lg
2 fed hakkede hvidlg
1 stykke frisk ingefr, 5 cm i tern
2 spsk stdt korianderfr
s tsk stdt spidskommenfr
1 tsk chilipulver
1,5 dl yoghurt naturel (gerne drnet)
1 tsk graham masala
salt
frisk korianderblade

Lam Korma

 Det indiske kkken er ret utroligt. Det har en krydret varme, som slet ikke findes i det danske, italienske eller franske kkken. Hvis du ikke har prvet indisk mad fr s er det NU du skal igang.

Lammekdet brunes med herlige krydderier og simrer med yoghurt fr det serveres med frisk koriander og Safranris - ikke et je er trt!

Du kan vlge at kbe stdte krydderier p glad, men men men:


Prv selv at riste og stde dine hele krydderier - det er en verden til forskel!


Sådan gør du:

4-6 personer

Opvarm 4 spsk af olien i en passende gryde og tilst kardemomme, nelliker, peberkorn og kanel. Lad det stege i 1 minut og oplev hvordan der spreder sig en fantastisk duft i dit kkken.

Tilst lammetern lidt efter lidt - det er vigtigt at kdet steger og bliver brunet. Hvis du tilstter al kdet p en gang mister du varmen og kdet koger i stedet for. Brun kdet godt p alle sider og hld det over i en skl. Fjern krydderier og smid dem ud - de har gjort deres del af jobbet.

Kom resten af olien p panden og tilst lg, hvidlg og ingefr i 5 minutter. Tilst nu koriander, spidskommenfr, chili og salt - nye dufte spreder sig i gryden! Lad kryderierne stege med i endnu 5 minutter, vr opmrksom p at det ikke brnder p.

Rr nu yoghurt i lidt efter lidt, til det er helt absoberet. Pas igen p at det steger og ikke koger.

Tilst nu kdet sammen med den saft, der er lbet ud i sklen og bland det hele godt sammen.
Tilst vand, s det nsten dkker kdet - pas p det ikke bliver for vdt.

Juster varmen s kdet simrer. Lg lg p og lad kdet simre en time - eller til det er helt mrt, men ikke trt.

Drys graham masala over retten det sidste minut og rr rundt.

Pynt retten med frisk koriander og server med ris - skal du rigtig gre indtryk s server retten med Safranris!

Og husk at stte din indiske musiksamling p musikanlgget!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk