Ossobuco Milanese

Ingredienser

4 skiver kalveskank
Olie
2 dåser italienske dåsetomater
3 dl tør hvidvin
salt
Frisk Merian (eller tørret)

Risotto milanese:1 lille løg
2,5 dl basmati ris
5,5 dl bouillon
1 knsp safran
2 spsk friskrevet parmasanost

Gremolate:
2 fed hvidløg
1 bdt persille
1 usprøjtet økologisk citron

Ossobuco Milanese

Er der noget så fantastisk som en varm gryderet i de kolde og mørke vinterdage? Nej vel??

Ossobuco er en kendt ret, som altid bliver en succes - jeg har aldrig oplevet at retten ikke er lykkedes.

Det er faktisk min kone, der har introduceret retten for mig - jeg kendte godt til Ossobuco, men ikke i denne italienske variation med Gremolata, som drysses over retten ved serveringen - og som består af hakket persille, hvidløg og revet citronskald - Hertil serveres Risotto Milanese. En ren gudespise, som tilmed er let at lave. Kødet skal koge nogle timer og det giver dig god til at at forberede resten af middagens gøremål.

Servér evt. italiensk Focaccia brød til retten. Sweet Lord - have mercy on my restless soul!

Sådan gør du:

4 personer

1. Skær et par snit langs kanten på hver skive kød. Derved undgår du at kødet danner en skål under brunningen.

Varm olie op i en stor stegegryde og brun kødskiverne godt på alle sider. Hæld halvdelen af vinen og lad det koge lidt ind uden låg i 5 minutter.

Lad dåsetomaterne dryppe af og lav en krydder buket af persille, timian og laurbærblade.

Kom tomater, salt, peber, merian, resten af vinen, vand og krydderbuket i gryden og lad det hele simre under låg i ca. 1½ time til kødet falder af benene.

2. Imens laver du Risotto milenese:
Pil og hak løget fint og steg det klart i olie. Vend risen i og lad det stege med i et par minutter til risene bliver blanke. Kom bouillon og safran ved og bring det i kog. Læg et tætsluttende låg på og lad risen simre ved svag varme i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risen trække i yderligere 12 minutter med låg på.

Rør risen igennem med en gaffel - risen skal være mere våd en normalt - nærmest som en lind grød. Rør nu revet Parmesan - men først lige inden serveringen. Krydder med salt og peber.

3. Mens kødet steger laver du også Gremolata:
Har hvidløg og persille. Skyl og tør citronen. Riv citroneskalden fint på et rivejern. Bland persille, hvidløg og citronskal - that's it!

4. Anretning:
Fjern krydderbuketten og smag retten til med salt og peber. Servér med Risotto Milanese og drys den herlige Gremolata over. Drik en herlig italiensk hvidvin til - f.eks. en god Frascati - og glem ikke at servere det herlige Focaccia brød til.

 


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk