Fan side
 
 

Ingredienser

4 skiver kalveskank
Olie
2 dser italienske dsetomater
3 dl tr hvidvin
salt
Frisk Merian (eller trret)

Risotto milanese:1 lille lg
2,5 dl basmati ris
5,5 dl bouillon
1 knsp safran
2 spsk friskrevet parmasanost

Gremolate:
2 fed hvidlg
1 bdt persille
1 usprjtet kologisk citron

Ossobuco Milanese

Er der noget s fantastisk som en varm gryderet i de kolde og mrke vinterdage? Nej vel??

Ossobuco er en kendt ret, som altid bliver en succes - jeg har aldrig oplevet at retten ikke er lykkedes.

Det er faktisk min kone, der har introduceret retten for mig - jeg kendte godt til Ossobuco, men ikke i denne italienske variation med Gremolata, som drysses over retten ved serveringen - og som bestr af hakket persille, hvidlg og revet citronskald - Hertil serveres Risotto Milanese. En ren gudespise, som tilmed er let at lave. Kdet skal koge nogle timer og det giver dig god til at at forberede resten af middagens greml.

Servr evt. italiensk Focaccia brd til retten. Sweet Lord - have mercy on my restless soul!


Sådan gør du:

4 personer

1. Skr et par snit langs kanten p hver skive kd. Derved undgr du at kdet danner en skl under brunningen.

Varm olie op i en stor stegegryde og brun kdskiverne godt p alle sider. Hld halvdelen af vinen og lad det koge lidt ind uden lg i 5 minutter.

Lad dsetomaterne dryppe af og lav en krydder buket af persille, timian og laurbrblade.

Kom tomater, salt, peber, merian, resten af vinen, vand og krydderbuket i gryden og lad det hele simre under lg i ca. 1 time til kdet falder af benene.

2. Imens laver du Risotto milenese:
Pil og hak lget fint og steg det klart i olie. Vend risen i og lad det stege med i et par minutter til risene bliver blanke. Kom bouillon og safran ved og bring det i kog. Lg et ttsluttende lg p og lad risen simre ved svag varme i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risen trkke i yderligere 12 minutter med lg p.

Rr risen igennem med en gaffel - risen skal vre mere vd en normalt - nrmest som en lind grd. Rr nu revet Parmesan - men frst lige inden serveringen. Krydder med salt og peber.

3. Mens kdet steger laver du ogs Gremolata:
Har hvidlg og persille. Skyl og tr citronen. Riv citroneskalden fint p et rivejern. Bland persille, hvidlg og citronskal - that's it!

4. Anretning:
Fjern krydderbuketten og smag retten til med salt og peber. Servr med Risotto Milanese og drys den herlige Gremolata over. Drik en herlig italiensk hvidvin til - f.eks. en god Frascati - og glem ikke at servere det herlige Focaccia brd til.

 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk