8-10 syltede peberfrugter
En håndfuld mandler (gerne spanske)
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk æbleddike
En skive toastbrød uden skorpe
Et fed knust hvidløg
Lidt citronsaft
Mojo er en klassiker som tilbehør til saltbagte kartofler, som snackdip, som topping til fisk, hasselbach kartofler og meget andet.
Det er umagen værd af lave din egen mojo - den smager fantastisk og vil imponere dine gæste.
Læg de syltede peberfrugter i en lille ildfastskål, tilsæt eddike og olie. Lad frugterne confitere (simre) ved 150 gr. i ½ times tid.
Hak mandlerne, kom ganske lidt olie på en pande sammen med knust hvidløg, og brødet revet i mindre stykker og rist på panden til det får lidt farve.
Når perberfrugterne er klar blendes de med mandler, brød og hvidløg. Tilsæt lidt af olien/eddiken som peberfrugterne netop har simret ved.
Fortynd med lidt vand hvis de mojo bliver for tyk i konsistenden.
Smag evt. til med eddike og citron og stil din mojo i køleskabet - gerne til næste dag.
Server mojo til The Pauls gode stænger eller som topping på hasselbach kartofler.