Grisesteg med fennikel og parma fra Norditalien

Ingredienser

1 kg svinenakke
1 fennikel i tern
4 fed hvidløg
2 tsk fennikelfrø
1 dl hvidvin
1 citron, revet skal af
salt
peber
8 skiver parmaskinke
olivienolie
kødsnor

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Grisesteg med fennikel og parma fra Norditalien

Denne anderledes form for nakkesteg synger til himlen. Stegen har masser af smag og saftighed og vil begejstre alle omkring bordet.

Server stegen med en klassiske italiensk sommersalat bestående af fennikel med appelsin og oliven - samt med nye kartofler stegt med frisk salvie og parmasan - og evt artiskokker kogt i olie.

Hvis du levner lidt steg til dagen efter kan du lave de mest fantastiske italienske sandwich af friskbagt Focaccia brød og frisk grønt - uha uha...

Sådan gør du:

4-6 personer

Skær ind i siden på grisen, og skær næsten helt igennem, så man kan folde den op som en bog. Hvis stegen er stor kan du skære den op i tre - ligesom en tegnebog. Så er der mere plads til fyldet.

Læg kødet i en plastikpose, og bank kødetud i 1-2 cm tykkelse.

Steg fennikel, hvidløg og fennikelfrø i lidt olie til det får farve. Tilsæt vin og lad det koge ind. Drys revet citronskal, salt og peber over kødet og fordel fennikel på grisen. 

Rul stegen stramt op som en rolade. Rul grisen ind i parmaskinke, og snør stegen sammen med kødsnor. Lad den hvile ½ time. Steg i ovn på 180 gr. i 45-60 (eller i kuglegrillen på indirekte varme).

Hvis din ovn har roterende grillspyd kan det varmt anbefales at rullestege grisen - det giver en fantastisk saftighed og smag.


  
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk